Om oss

Vår historia

1985 -


Huddinge MCK är en förening för damer och herrar vars gemensamma intresse är motorcyklar och vad dit tillhör. Man behöver inte äga en motorcykel - man behöver inte ens köra själv - man får hänga med oss ändå. ;-) Så länge Du tycker hoj är skoj!


Föreningen startades 1985 och året därpå upplät Huddinge kommun Lissma Gamla Skola åt oss som klubbhus. Allt sedan dess har vi under den snöfria säsongen framfört våra å motor försedda cykelliknande tingestar längs vägarna på Södertörn och i Stockholmstrakten.
Under säsongen kör vi ofta turer. Vi träffas vid klubbhuset på övereskommen tid och kör i samlad tropp - under iakttagande av lokala trafikföreskrifter - en tur längs våra vackra vägar. Färden för oss ofta till något mysigt fik (eller flera!) och inte sällan har det hunnit bli mörkt innan vi kommit hem igen.


Ett av säsongens trevligare inslag är när vi tillsammans åker på MC-träffar runt om i vårt avlånga land. Vissa träffar har vi varit på så många gånger att hojarna nästan hitta dit av sig själva. Och det är alltid väldigt trevliga tillställningar, där vi kan umgås (och festa) med knuttar och kamrater långväga ifrån.


Säsongens höjdpunkt är förstås vår egen MC-träff, Helmerträffen, som vi arrangerar i klubbhuset i augusti varje år. Det är värt att notera att det är Stockholmstraktens enda regelbundet återkommande mc-träff.Hälsa på oss

Vi träffas i klubbhuset varje tisdag året runt (utom julafton, midsommarafton och andra högtidsdagar när vi umgås med våra familjer) mellan kl. 19 och 21. Vi umgås, pratar hojar, planerar turer, utbyter minnen & anekdoter, fikar och annat som kommer på tal. Du är varmt välkommen att komma ut och hälsa på!


Här hittar Du karta och vägbeskrivning.Bli medlem

Du behöver inte genomgå några läskiga inträdesprov för att bli medlem i vår motorcykelklubb. Vi ser  gärna att du besöker oss ett antal gånger innan du ansöker om medlemskap. Det ger dig en chans att se om Huddinge MCK är något för dig och oss för att få en känsla vem du är.


Vill du bli medlem så hjälper vi dig med att ansöka om detta till styrelsen. Blankett för detta finns att hämta i klubbhuset. Medlemsavgiften är förnärvarande 500 kr / år.


När Du har blivit invald ser vi fram emot att möta dig på fikor, turer, fester och arbetsdagar.


Vi ses!